понеділок, 22 вересня 2014 р.

Шляхами подвигу і слави!

22 вересня на державному рівні відзначається День партизанської слави. Напередодні  Дня партизанської слави у ЗОШ № 2 м. Марганця був проведений єдиний урок мужності «Велич народного подвигу». До Дня партизанської слави учні підготували цікаву пізнавальну інформацію про розвиток партизанського руху на Дніпропетровщині, зокрема у рідному місті Марганці, дізналися про партизанські загони, їх антифашистську діяльність, мужність, стійкість та витривалість у роки війни, читали  вірші і пісні про партизан, а також переглянули художні та документальні фільми про партизанський рух на Україні.
Лекторська група шкільного історико-краєзнавчого музею разом із вчителе історії Фірман Л.І. для учнів 3-4 класів провела екскурсію «Марганецьке підпілля». Школярі дізналися про героїчні і трагічні сторінки боротьби патріотів проти гітлерівських завойовників, про подвиги  партизан Марганця: Клочка М.К., Люльки А.С., Соляниченко А.Н., Осадчого В.П., Гількевича О.Г., Шконди Г.А., Шапошника А. І., Бережного П. І. Два з половиною роки наші земляки вели непримиренну боротьбу проти фашистських окупантів. Радянське керівництво високо оцінило героїчний подвиг марганчан-підпільників. 59 учасників партизанського та підпільного руху нашого рідного міста нагороджено високими відзнаками.
Цього ж дня учні 9 класу взяли участь у міському мітингу, на якому була розпочата естафета передачі копії прапора Перемоги дитячим організаціям шкіл міста. Честь прийняти прапор була надана найкращому учневі нашої школи Городецькому Дмитру. Два тижні ця святиня буде зберігатися у шкільному музеї.

 Нехай День партизанської слави передається з покоління в покоління і надалі, нехай зберігає у наших серцях такі поняття як Батьківщина, честь, обов'язок і пам'ять.


Немає коментарів:

Дописати коментар