середа, 6 травня 2015 р.

Доторкнутися серцем до природи

        Цьогорічна весна тішить наше око різнобарвною квітковою красою на тлі  густих, соковито зелених, розкішних трав. Недаремно саме навесні ми відзначаємо День довкілля, День Землі.  Саме до цих свят був проведений нестандартний  урок - зустріч  з біології для учнів 6 класу ЗОШ №2 м. Марганця з художником, краєзнавцем, знавцем природи Іваном  Олександровичем Барнашем.  
          Іван Олександрович  провів заочну  екскурсію у царство флори  нашого міста, розповів про весняні квіти, які прикрашають  землю, змінюючи білі шати  зими. За допомогою мультимедійної презентації «Краса околиць міста Марганця»  Іван Олександрович  показав  рослинний  світ   заповідної балки Крутенької, розповів про її історію, акцентував увагу на рослинах, які занесені до Червоної книги Дніпропетровської області. Крім того розповів про історію нашого краю, а саме про розкопки курганів на території нашого міста, про  цікаві археологічні знахідки. Діти з цікавістю слухали  розповідь   Івана Олександровича, а потім поділилися власними  спостереженнями за природою.  Шкільний бібліотекар Грушко М.П. зробила огляд книжкової  виставки «Давайте будемо природу берегти», на якій були представлені книги на екологічну тематику та краєзнавчі матеріали, зібрані  та опрацьовані  нашою шкільною спільнотою.

       Ця зустріч ще раз нагадала, що   природа – це  дар, який людина отримує безкоштовно, коли приходить у світ. Це наш дім, у якому ми повинні бути не лише тимчасовими жителями, а й мудрими господарями. Діти зрозуміли, що природа  звертається до нас із проханням  не тільки милуватися її   красою, а й берегти її. Адже, як сказав   поет,  «доторкнутися до природи можливо лиш серцем». 




Немає коментарів:

Дописати коментар